> SİZ DE SORUN

Soru - Cevap

*E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
Uzmanınıza Sorun
SORU
7 yaşında bir çocuğum var. Çok hareketli, koşuyor, zıplıyor. Öğretmeni sınıfta sıklıkla başını ya sırasına yasladığını ya da elleriyle tutarak desteklediğini söylüyor. okuma ve yazmayı öğrenme de çok zorluk yaşıyor. Harfleri ve sayıları ters yazıyor. yazı yazarken bir sağ elini bir sol elini kullanıyor. Makas kullanmayı öğrenmede, bisikleti kullanmayı öğrenmede çok zorluk yaşadı. Sizce bu durumlar duyularıyla ilgili olabilir mi? Teşekkürler
>>Devamı
Ayten Çelik- 26-Şubat-2017
CEVAP
Anlattığınız problemler vestibuler sistemin zayıf çalışmasıyla ilgili problemler. Bu durumlarda dik oturmak ve yer çekimine karşı hareket etmek çok zordur. Vücudun her iki tarafını birlikte kullanmak gereken aktiviteler çocuk için çok zordur. Ödevlerini çok iyi anladığı halde yapması saatlerini alabilir.
Şunun önemle altını çizmeliyim ki Duyu bütünleme ile ilgili problemleri olan çocuklar normal hatta normalin üstünde zekaya sahip çocuklardır. Sorun beyine gelen duyusal bilgilerin kayıt altına alınması, düzenlenmesi ve ortaya duruma uygun ceveabın çıkarılmasıyla ilgilidir.
>>Devamı
SORU
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Cevabınızda geçen sorunları gidermek için neler yapabiliriz
>>Devamı
Ayşe Gülmez- 03-Ocak-2017
CEVAP
Çocuğunuzun duyusal durumunun tespiti için değerlendirme testlerinin yapılması gerekmektedir. İlk değerlendirmemiz ücretsizdir.
>>Devamı
SORU
Merhaba ben bir şey danışmak istiyorum. Kızımın öğretmeni okulda çok dikkatinin dağınık olduğunu söylüyor. Fakat evdeyken ben böyle bir durum görmüyorum, hatta legolarıyla oyun oynarken çok iyi odaklanıyor. Okulda dikkatini vermekte niçin sorun yaşıyor olabilir?
>>Devamı
Ayşe Gülmez- 02-Ocak-2017
CEVAP
Merhaba. Okul ortamı evden çok farklı bir ortamdır. Daha az insan, daha az görsel uyaran, daha az ses... Ve her çocuk birbirinden duyusal olarak farklıdır. Etrafta çok fazla uyaran olduğunda bazı çocuklar duyusal bütünlemeyi yeterince hızlı ve aktif olarak yapamadıkları için kolayca dikkatleri dağılabilir.
Bir de legolarıyla oynarken çok iyi odaklanması güzel fakat bu sırada siz ona seslendiğinizde size dikkatini verebiliyor mu yoksa sizi duymadığını mı düşünüyorsunuz? Eğer size dikkatini veremiyor ya da sizi duymuyorsa aynı anda birkaç duyusal uyaranı işlemlemekle ilgili sıkıntılar yaşıyor olabilir. 
>>Devamı
SORU
8 yaşındaki oğlum ders yaparken ve bir şey okurken sürekli hareket ediyor ve sallanıyor.Nedeni ne olabilir?
>>Devamı
Emine Paşa- 14-Aralık-2016
CEVAP
Anlattığınız durum çocuğunuzun odaklanmak için vestibuler sistemini aktive etme ihtiyacı duymasıyla ilişkili. Vestibuler problemi olan çocuklar dikkat, odaklanma ve buna bağlı öğrenme problemi yaşayabilirler. Verdiğiniz bilgi detaylı duyusal değerlendirme açısından yetersiz ama duyusal bir problem olabileceğine dair belirti olduğunu söyleyebilirim.
>>Devamı
SORU
Merhaba, oğlum 4,5 yaşında. Küçükken uyumakta güçlük çekerdi, sürekli uyanırdı. Anaokulunda oturularak yapılan aktivitelerde oturmayı sürdürmekte zorluk çekiyor, sürekli hareket halinde. Günlük hayatta bazen ona zarar gelebilecek çok tehlikeli hareketler yapıyor. Duyu bütünleme ile ilgili problemleri olabilir mi?
>>Devamı
Sezen Demir- 12-Aralık-2016
CEVAP
Söylediğiniz belirtiler oğlunuzun duyusal yönden sıkıntılar yaşadığı yönünde. Anaokulunda oturmakta zorlanması ilerleyen dönemde öğrenme güçlüklerine neden olabilir. Kapsamlı olarak duyusal değerlendirmesi açısından tarafımıza başvurmanızı öneririm.
>>Devamı
SORU
Öğrenme güçlüklerinin duyu bütünleme problemiyle ilgili olabilir mi? İyi çalışmalar
>>Devamı
Ayşegül Korkmaz- 27-Kasım-2016
CEVAP
Duyu bütünleme bozukluğu olan çocuklarda öğrenme güçlüğü olduğuna dair birçok bilimsel çalışma bulunmakta. Öğrenme güçlüğünün duyu bütünleme problemiyle alakalı olup olmadığını saptamak üzere klinik testler ve özel duyu işlemleme ölçütü testlerinin yapılması gerekiyor. İyi çalışmalar
>>Devamı
SORU
Merhaba oğlum 3 yaşında dengesini kurmakta güçlük çekiyor, çok sık düşüyor, zaman zaman parmak ucu yürüyor. Sizce duyu bütünleme terapisi ya da fizyoterapiye ihtiyacı var mı? Teşekkürler
>>Devamı
Neşe Alsancak- 23-Kasım-2016
CEVAP
Çocuğunuzu değerlendirmesini yaparak onun üzerinden konuşmak daha doğru olacaktır. Söylediğiniz bulgular değerlendirmenin mutlaka yapılması gerektiği yönünde. İyi çalışmalar
>>Devamı
SORU
Oğlum 5,5 yaşında dönen cisimlere çok bakıyor, sizin yazılarınızdan okuduklarımdan 'W' oturuyor, dengesi kendi yaşıtları kadar iyi değil. Ne önerirsiniz?
>>Devamı
Rana Saygın- 01-Kasım-2016
CEVAP
Merhaba, Duyusal İşlemlemeyi değerlendiren testlerimiz merkezimizde yapılmaktadır. Bizimle iletişime geçmenizi öneririm.
>>Devamı
SORU
Merhaba 3,5 yaşında bir oğlum var. Hala konuşmuyor ve sürekli benimle. Başka kimseyle iletişime geçmiyor. Yemekler konusunda çok seçici. Duyu bütünleme terapisi alması faydalı olur mu?
>>Devamı
Ayça Aldemir- 22-Ekim-2016
CEVAP
Merhaba söylediğiniz durumlar duyu bütünleme terapisine ihtiyaç olduğunu anlatır yönde. En kısa zamanda duyu bütünleme terapisi açısından gerekli testlerin ve değerlendirmelerin yapılması açısından gelmenizi öneririm. Gerekli yönlendirmeler ve destek size sağlanacaktır.
>>Devamı
SORU
Merhaba 8 yaşında bir oğlum var ve öğrenme güçlüğü var. Duyu bütünleme terapisinden fayda görebilir miyiz?
>>Devamı
Ekin Eraslan- 06-Ekim-2016
CEVAP
Merhaba, öncelikle oğlunuzun duyusal olarak değerlendirmesini yapmamız gerekiyor. Duyu bütünleme terapisi öğrenme güçlüğü duyusal kaynaklı olan çocuklarda çok çok faydalı bir terapi yöntemi.
>>Devamı
SORU
Merhaba çimen ben fizyoterapistim ve özel eğitim de çalışıyorum . Iş arkadaşlarımla duyu bütünleme kursu verip vermediginizi merak ediyoruz. Yardımcı olabilirsiniz seviniriz . Iyi günler
>>Devamı
Arife Korkut- 21-Eylül-2016
CEVAP
Merhaba Arife hanım, kurs vermiyorum. İyi çalışmalar
>>Devamı
SORU
Çocuğum yiyecekler konusunda çok seçici ve başka çocuklar ona dokununca çok sinirleniyor. Bu duyu bütünleme ile ilgili bir probleme girer mi?
>>Devamı
Başak Bulut- 01-Eylül-2016
CEVAP
Evet ilgili olabilir. Duyu bütünleme açısından değerlendirilmesi için bizden randevu almanızı öneririm.
>>Devamı
Uzm. Çimen Kaplan
Uzmanfizyoterapist - Duyu Bütünleme Terapisti
1994-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulu’nu okudu.
1998 yılında Amerikan Hastanesi’nde Solunum Fizyoterapisti olarak göreve başladı. 1999 yılında Marmara Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans kazanarak yüksek lisans eğitimine başladı ve Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde Fizik Tedavi Bölümü’ne bağlı olarak Pediatrik Rehabilitasyon biriminde oda verilerek çalışmaya başladı.
Pediatrik nörolojik rehabilitasyon üzerine uzmanlığını 2002 yılında tamamladı. >> Devamı