> BOBATH TERAPİSİ

Bobath Konsepti- Nörogelişimsel Tedavi Yöntemi (NDT)

Bobath Konsepti Fizyoterapist Bertha Bobath ve eşi nörofizyolog Karel Bobath tarafından 1940’lı yıllarda uygulanmaya başlanmış, günümüze kadar yeniliklerle devamlı güncellenerek, yaşayan bir organizma gibi gelişimine devam etmiştir. Evet Bobath Terapisi yaşayan bir organizma olarak çocuğun yapabilirlik seviyesini arttırmaya, onu günlük yaşam aktivitelerine, hayata katmayı hedef edinmiş bir konsepttir. Bobath terapisi çocuğa hareketi öğretmekten ziyade çocuğun hareketi kendi başına yapmasını mümkün kılma üzerine kuruludur.
Bobath Terapisti esas olarak çocukta merkezi sinir sisteminin üzerine yoğunlaşır, çocuğun normal motor gelişimi, kas tonusu, refleksleri, duyusal sorunları, anormal hareket paternleri, algı, hafıza gibi verilerini analiz ederek takip eder. Bobath terapisti aile ile birlikte, aile ve çocuk merkezli olarak çalışır. Aile terapinin önemli bileşenlerinden biridir.

Uzm. Çimen Kaplan
Uzmanfizyoterapist - Duyu Bütünleme Terapisti
1994-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulu’nu okudu.
1998 yılında Amerikan Hastanesi’nde Solunum Fizyoterapisti olarak göreve başladı. 1999 yılında Marmara Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans kazanarak yüksek lisans eğitimine başladı ve Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde Fizik Tedavi Bölümü’ne bağlı olarak Pediatrik Rehabilitasyon biriminde oda verilerek çalışmaya başladı.
Pediatrik nörolojik rehabilitasyon üzerine uzmanlığını 2002 yılında tamamladı. >> Devamı