UZM. ÇİMEN KAPLAN
UZMANFİZYOTERAPİST- DUYU BÜTÜNLEME TERAPİSTİ
1994-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulu’nu okudu. 1998 yılında Amerikan Hastanesi’nde Solunum Fizyoterapisti olarak göreve başladı.1999 yılında Marmara Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans kazanarak yüksek lisans eğitimine başladı ve Marmara Üniversitesi Hastanesi’nde Fizik Tedavi Bölümü’ne bağlı olarak Pediatrik Rehabilitasyon biriminde oda verilerek çalışmaya başladı. Pediatrik nörolojik rehabilitasyon üzerine uzmanlığını 2002 yılında tamamladı.
2001 yılında pediatrik rehabilitasyonda Dünya’da en çok kullanılan terapi yöntemi olan Bobath Terapisi üzerine eğitimler almaya başladı. 2006 yılında Bobath Terapisini tamamlayarak Bobath’ın uluslararası EBTA sertifikasını aldı. 2014 yılında Bobath Terapisi’nin (Advance) İleri Bobath Terapisi üzerine sertifikasını aldı.
2001-2002 yıllarında manuel terapi (eklem mobilizasyonunda ileri teknikler) üzerine eğitimler aldı. Çocuklarda ortez uygulamalarında yenilikler ve pelite ile FOs sert tabanlıklar üzerine çeşitli ülke hocalarından eğitimler aldı.
Antalya ilinde çeşitli özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev aldı. 2006 yılında devlet memuru olarak göreve başladı, 2009 yılında memuriyet görevinden istifa etti. 2015 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden Duyu Bütünleme Terapisi (Sensoriomotorik İntegrasyon) üzerine eğitimler almaya başladı. Duyu ile ilgili bütünleme sorunlarının ve Motor Planlama (Praksis) problemlerinin tespitinde bilimsel geçerliliği ispatlanmış, dünyada yaygın olarak kullanılan SIPT testinin (Sensory İntegration Praxis Test) uygulayıcı ve değerlendirici sertifikasını aldı. Halen pediatrik alanda uluslararası eğitimlerine devam etmektedir.
Duyu bütünleme terapisi Güney California Üniversitesi’nde doğmuş ve gelişmeye devam etmekte olan bir terapidir. Güney California Üniversitesi öğretim görevlileri dünyanın çeşitli ülkelerine giderek orijinal duyu bütünleme terapisi ve değerlendirme yöntemleri üzerine eğitimler vermektedir.